's-Hertogenbosch


  • Bel Ons
  • Route

    Amsterdam


  • Bel Ons
  • Route

    Kaatsheuvel


  • Bel Ons
mr. G.L.A.M. van Doveren - Kuijpers & Nillesen strafrecht advocaten
15957
single,single-portfolio_page,postid-15957,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

mr. G.L.A.M. van Doveren

Naam:

Gerwin van Doveren

Categorie
Samenwerkingsverband:

Mr. G.L.A.M. (Gerwin) van Doveren is geboren in Udenhout en studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Brabant. Tijdens zijn studie is hij door prof.mr. J. de Hullu geënthousiasmeerd voor het strafrecht. Op 17 juli 2001 is hij zijn professionele loopbaan begonnen als advocaat. In 2015 richtte hij Van Doveren Advocatuur op, gevestigd te Kaatsheuvel. Reeds enige tijd werkte Van Doveren in diverse strafzaken samen met Kuijpers & Nillesen Advocaten. Deze samenwerking is thans uitgegroeid tot een samenwerkingsverband met Kuijpers & Nillesen Advocaten te Amsterdam en ’s-Hertogenbosch.

 

Mr. G.L.A.M. van Doveren heeft zich gespecialiseerd in het strafrecht, psychiatrische patiëntenrecht, jeugdrecht (jeugdstrafrecht, ondertoezichtstellingen en (gesloten) uithuisplaatsingen) en het internationale strafrecht en het overleverings- en uitleveringsrecht.. Hij heeft hiertoe onder meer de specialisatieopleiding strafrecht aan het Pompe instituut voor strafrechtwetenschappen gevolgd van de Universiteit van Utrecht en deze opleiding met succes afgerond.
 
Alle soorten strafzaken worden door Van Doveren behandeld zoals onder andere moord en doodslag, mensenhandel en mensensmokkel, criminele organisaties, drugsdelicten, geweldsdelicten, diefstal, heling, TBS-zaken, witwassen en ontnemingszaken alsmede milieustrafzaken en economisch strafrecht. Ook neemt Van Doveren zaken in behandeling op het gebied van het internationaal strafrecht, waarbij hij regelmatig strafzaken behandelt in Engeland, Duitsland en België. Mr. G.L.A.M. van Doveren spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Duits. Daarnaast behandelt Van Doveren zaken bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.
 
Hij is door de Raad voor Rechtsbijstand geaccrediteerd als specialist strafrecht, jeugdrecht, psychiatrisch recht, wat betekent dat hij cliënten ook op pro deo basis kan bijstaan.
 
Nevenactiviteiten:
 
Rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Limburg (meervoudige strafkamer)
Lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten
Lid en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie van Toezicht Penitentiaire Inrichting Sittard
Lid en plaatsvervangend voorzitter van de Beklagcommissie van de Penitentiaire Inrichting Sittard.