mw. mr. K. Elema

Naam:

Kim Elema

E-mail:

Category
Kuijpers & Nillesen Advocaten:

 

Kim Elema heeft in 2018 haar meestertitel in het strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam behaald. Tijdens haar studie deed zij al praktijkervaring op binnen zowel de rechtspraak, de advocatuur als het openbaar ministerie. Gedurende drieënhalf jaar is zij werkzaam geweest als buitengriffier bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, zowel ter zitting als bij getuigenverhoren bij de raadsheer-commissaris. Voorts is zij als student-stagiaire werkzaam geweest bij twee gerenommeerde advocatenkantoren en bij het openbaar ministerie.

 

Na haar afstuderen heeft mr. Elema haar werkzaamheden als griffier vervolgd bij de megakamer van het gerechtshof Den Haag, waar zij zich gedurende twee jaar heeft toegelegd op de behandeling van (omvangrijke) strafzaken. Zij heeft door haar werkzaamheden niet alleen ruime zittingservaring opgedaan, maar weet ook hoe een rechter werkt en denkt, hetgeen goed van pas komt bij haar werk als advocaat.

 

In 2020 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur en is zij in dienst getreden bij Kuijpers & Nillesen. Vanuit de vestiging in ‘s-Hertogenbosch legt zij zich toe op de behandeling van commune strafrechtpraktijk.