mw. mr. Y. Ameziane

Naam:

Yosra Ameziane

E-mail:

Category
Kuijpers & Nillesen Advocaten:

 

Mr. Y. (Yosra) Ameziane haalde in 2017 haar meestertitel aan de Tilburg University. Na haar afstuderen heeft zij vijf jaar bij een gerenommeerd niche advocatenkantoor gewerkt waarin zij zich gespecialiseerd heeft in het verlenen van bijstand in financiële strafzaken. Per 1 maart 2022 heeft zij de overstap gemaakt naar Kuijpers & Nillesen advocaten.

 

Geen enkele zaak is zwart-wit en geen cliënt hetzelfde. Dat maakt het vak uitdagend en dynamisch. Onze zaken hebben wel één ding gemeen: een machtig overheidsapparaat dat optreedt tegen een burger of onderneming. Aan mij de taak om tegen dat overheidsoptreden weerstand te bieden, zodat de procespositie van de rechtzoekende niet bepaald wordt door willekeur maar door het recht. Zonder bescherming van deze kernwaarde kan de rechtsstaat niet bestaan.”

 

Vanuit de vestiging in ‘s-Hertogenbosch legt mr. Ameziane zich toe op alle soorten en maten strafzaken, in het bijzonder in het financiële strafrecht en in cybercrime zaken. Ook verleent zij bijstand op het gebied van het fiscale (straf)procesrecht.

 

Mr. Ameziane is lid van de Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en van de Nederlandse Vereniging voor Advocaat-Belastingkundigen (NVAB).

 

Mr. Ameziane heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) strafrecht en belastingrecht als (hoofd)rechtsgebied geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van NOvA tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.