's-Hertogenbosch


  • Bel Ons
  • Route

    Amsterdam


  • Bel Ons
  • Route

    Kaatsheuvel


  • Bel Ons
mr. M.A.W. Nillesen - Kuijpers & Nillesen strafrecht advocaten
15945
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15945,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

mr. M.A.W. Nillesen

Naam:

Mark Nillesen

Category
Kuijpers & Nillesen Advocaten:

De snelste weg naar het einddoel hoeft niet altijd een rechte te zijn.

 

Mark Nillesen is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen waarbij vooral is bijgebleven hoe Ybo Buruma als geen ander het strafrecht aan de man wist te brengen.

 

Daarna is zijn professionele loopbaan begonnen bij de rechtbank te Arnhem om na een relatief korte periode aan de slag te gaan bij het gerechtshof te ‘s-Gravenhage. Het Haagsche heeft hem geleerd hoe een rechter werkt, denkt, schrijft en bejegend wenst te worden. Maar vooral ook hoe de advocatuur wordt bekeken.

 

In het strafrecht is het zo dat het springende punt meestal niet in het dossier is gelegen. Het is aan de advocaat om dit punt te vinden en het openbaar ministerie op de knieƫn te krijgen. Of zoals een van zijn toenmalige leermeesters bij het hof het goed verwoordde:

“Als advocaat moet men nooit de hand ophouden, men moet het afdwingen.”

 

Na een periode van jaren heeft Nillesen zich als advocaat ingeschreven in ‘s-Hertogenbosch, bij Kuijpers en Van der Biezen. Daar is de samenwerking van het eigenzinnige duo uitgegroeid tot een kantoor van een kleine 10 medewerkers.

 

Nillesen heeft kennis mogen maken met de methode “Doedens” en heeft zich de kunst tot in de puntjes eigen gemaakt. Een dossier dient namelijk nimmer geordend en gelezen te worden zoals het door het openbaar ministerie is aangeboden, aldus de oude nestor:

“Ook van dichtbij heb ik zijn werkwijze mogen aanschouwen toen hij door onfortuinlijke omstandigheden zijn praktijk aan ons kantoor en met name mijn persoon overdroeg. Het viel allemaal samen met de voor ons kantoor roerige Holleeder-periode.”

 

Na vele meters `dossiervreten’ is Nillesen samen met Kuijpers aan de zeer omvangrijke en langdurige strafzaak van Moppie R. begonnen, dit binnen het zg. passageproces. Intensieve samenwerking en wederzijdse waardering heeft uiteindelijk tot de vorming van een nieuwe maatschap geleid.